Wednesday, 30 January 2013

Today story ! meow2.

Assalammualaikum and Hi,

Nak kongsi sikit pasal hari ini. Camni ceritanya, memula rancang kalau pagi ini tak ada kelas eco *bukan nak ponteng ok , ingat nak pergi UK (unit kesihatan) sebab saya selalu sakit2. And then tak jadi, Sebabnya ada klas. Kebetulan tadi dapat la markh quiz. Nak tahu dapat berapa? ehh, mana boleh cerita. janji lulus. #Alhamduillah.

Berbalik pada cerita tadi selepas kelas terus pergi training netball. hemm, abis la muka saya. *burn !Tak apa la, dugaan. Hihi, penat2 berlatih, teringat ibu suruh pergi UK minta ubat. Padahal tak makan ponn. Kahkah. Abis je men netball terus je pergi UK yang terletak betul2 depan padang.

Dah smpai UK tu macam biasa la kann. Anyway no giliran saya 139. Cantik tak? ke ke ke~
Doc. tu tanya saya samada pakai cermin mata or not. n saya jawab la ye, tapi cermin mata dalam beg. Doc tu nasihatkan la suruh pakai sebab nanti bahaya.

Ni la ubat2 nya, saya kena mkan. ahahah *nak ke saya makan?


 and then selepas abis je training , petang itu ada Koko. Saya join kembara. Main masak2 tadi. hihi, best tao ! Makan la nasi, sardin n ubi goreng. Sedap2. belajar cara2 masak kalau duk dalam hutan nanti.  Malam tadi ada la persembahan tarian. Kena la pergi. perhhh kaki sakit . badan letih. Abis je latihan tarian smbung balik pratice netball. Busy sangat2. saya penatttt ! huaaa~

Ok la, terima kasih dengar luahan saya. Bye2. Assalamualaikum :)

Tuesday, 29 January 2013

3 thing that people hate about it !

Assalammualaikum and hi,

Today entry about '3 thing that people hate when they been asking about it'. Apa tiga perkara tu?
"Weight, Height and Age" . Bila cerita pasal berat badan especially girls paling tak suka bila berat naik or terlalu kurus. Yay ! sama macam saya. Saya rasa macam saya ini gemuk ! bukan penyakit 'anorexia nervosa'. Kalau korang tengok saya dulu mesti pelik dengan saya . Anyway dulu saya
XS to S to M to L. Tak apa la kann. Sebenarnya kan tak kisah la bila kita gemuk ke kurus ke yang paling penting kita kena jaga pemakanan. Banyakkan riadah ! jogging2 ke. ke ke ke~ , saya ini cakap je tapi macam la buat kan. Kalau korang concern pasal diri korang better change attitude ye.

 Nak cerita pasal 'height' pulak. Tak semestinya rendah tak bagus. Almost orang yang rendah2 ini comel apa ! tak caya? sudah ! macam la saya peduli kann. Bagi saya semua orang ada kelebihan masing2. Orang kata kalau dapat suami rendah murah rezeki tao ! huhu. tapi tak pasti la betul ke tak.

Hah, pasal 'Age' pulak. Bak kata pensyarah Bel saya, Pn. Aileen kalau umur dah meningkat , kita tak panggil Older but Less Younger . huhu. betul kan apa madam saya cakap. Siapa setuju?
Anyway, nak cerita sikit. Saya ini suka perasan muda ! ala, lahir bulan 11 katakan.
Bajet2 macam muda tapi ahahaha. jangan harap la kan. Ramai lagi muda . *sedar diri . :(

Ok la, saya nak kongsi something ini.
Jum tgok
|
|
|
|
|
Ini la yang saya buat ! date n time tak betul ok. saya buat semalam kat JJ, ipoh.
Ok la, itu je nak kongsi. hah, korang ni dah tao. sorok2 la ye. Jangan cerita kat siapa2 ye.

Bye2, n Assalammualaikum :)

Wednesday, 23 January 2013

Kayaking ! yeahahhhhh

Assalammualaikum and How are U?

Ok la entry saya pada kali ini pasal 'kayaking'.
Best dapat kayak kat 'Tasik UiTM'. 
Saya kalau bab2 activity outdoor memang suka join but ayah suka larang !
tapi saya degil. Oppss. kantoi !

Ok la nak cerita pasal kayak ini.
tahu tak dari semester 1 saya tak abis2 cakap pasal 'kayak' kat parent saya.
Hari itu tercapai hasrat untuk kayak.
Tapi kan kan, nak tahu tak cerita sebenarnya?

Camni, lepas smpai kat 'Tasik' uhh.
La, bukan jauh mana pon,
Jalan kaki je ponn.
Dkat tao !
Punya lama saya tunggu giliran nak berkayak.
Tahu tak diaorang kayak lama sangat sampaikan orang lain tak ada peluang nak kayak.
Memula dah give up. Tgok jam kul 6.45.
Memang first2 ingat tak dapat naik kayak uhh.
Last2, alhamduillah . Allah S.W.T makbulkan permintaan ain.
Tahu tak waktu tuh ain nak aje meraung2 tak dapat berkayak !
Geram btoy. !
Selamat lha dapat even 5 minutes je.
Anyway, thank you kat ex roommate saya sebab dia kayak cepat2 pastu tros bagi kiteorang.
Hilang la kempunan saya.

Saya yang belakang uhh. ahaha. Bersama dengan ex roommate sem lepas, pida !
Akhirnya, yeahhh. ! dapat jugak kann. 
 Ok la, tu aje yang saya dapat kongsikan.
Terima kasih singgah blog saya !
bye2, adios n Assalammualaikum :)

Monday, 21 January 2013

cinta & remaja

Assalammualaikum and Hi,

Huhu, tertunggu ta  pasal entry saya pada kali ini ! heheh, *pasan jap.

Hari Sabtu hari itu ada Hri Mersa Kolej utk Kolej Indera Sakti.
Saya nak join?
as penonton je lha sya mampu !
ini pon waktu nak kutip stiker, kang sem depan ta pyah nak duk luar kann.
Ok lha ta nak cerita byak,
malam uhh ada ceramah.

Hah yang ini lha ceramahnya :


Malam2 plak tu ceramahnya.
Mata dah berat. dah lha duduk depan2, tak boleh nak lentok japp
Tapi alhamduillah, best jgak ceramah ni.
Berkaitan dengan 'Cinta' gitu !
'wahhh kelas kau jahh'

Bila dengar ceramah ny rasa seram sejuk nak cari special one dalam hati!
Omo ! Ada ker yang berkenaan dengan sya ? *upss blushing :D 
heheh, gurau aje yang tu ! saya tak cantik, tak lawa, less kindness ! 
sya ny nakal, kuat majok . ahaha. buruk2 pasal sya !
bukan orang suka ponn.
ok lha berbalik pada cerita tadi,  tao ta apa itu kasih?

KASIH ialah ?
|
|
|
|
|
|
K = kemersaan
A = ambil berat
 S = sayang       
I = Ikhlas         
H = harapan       

cem gitu ler kisahh nya !
katanya !
ulalala~
Sebenarnya semua orang ada perasaan nak bercinta !
sapa ada bf?
ehh3, semua ada kann.
mana yang tak ada "bestfriend"
kahkah ~ terkena !
put ur nose up !

kiddin only !
Anyway berkenaan pasal cinta tadi, kita perlu lha pasal apa itu cinta !
jgan mudah terpengaruh dgan pujuk rayu .
Paling penting jaga maruah kita as 'wanita'.

Ok lha ini saja lha entry saya pada kali ini.
thank u for visit ,
see u next time !
bye2, Adios n Assalammualaikum :)
sleep tight friend !
 


 

Tuesday, 8 January 2013

it scary me ! huaaaa~ *nak nangis

Assalammualaikum and Hi,
 
Kali ini entry saya pasal hmmm, faham2 sediri.

Korang pernah tak kena kacau?
Ala bukan kacau yang tu, kacau yang lain.
*bukan kacau dgan dodoi ke apa.
kacau dgann han2.

Serius aku kena kot.
Before that, aku memey dgar cerita y bilik aku duduk skrang memg agak keras.
Pernah ada bnda2 pelik berlaku.
*katanya ~
n sejak akhir2 ini aku tidur lewat sangat. memg aku ini muka tdor lewat malam tapi kann tak ada lewat smpai pkul 3 pagi.
Pastu bnd tu kacau aku pkul 1 lebih camtu.
pagi ok, not ptg.
dia ketuk2 almari n tingkap.
Ya Allah, memg seram sejuk je aku waktu tu.
Aku bkak surah2 dalam hp .

Adalah aku rasa mcam nak deman n ta. !
ngada kann deman aku ini.
mmm, lepas ini aku tawakal je lha.

Korang..
Aku asyik mimpi bnda aneh2 ini.
Dorang cakap 'kena tindih'.
Aku sendiri pon tak berapa nak pasti.
Hanya mampu berserah pada illahi.

K lha aku pon nak p solat ini ,
terima kasih tao baca, kalau korang ada cadangan ke pape yg berkaitan dgan ini kongsi dgn aku yee.
Bye2,
C U Around :)
Assalammualaikum

LDK Part II


Assalammualaikum and Hi,

Misnya kat blog iniiii.perhhh lama gila rasanya tak typing ini. Eh, macam bdak OM plak saya ni kann. Anyway, minggu ini saya busy sangat dgan assignment bel, eco n quiz eco n far. !
Memey tidur tiga jam je tao ! 
sedih kann. 

K lha sebenarnya nak cerita pasal LDK ni. Boleh plak mengarut pasal bnda lain kann.
Apa daa saya ini. 
Korang mesti nak tahu kan apa tu LDK?

LDK ialah . . . .
|
|
|
|
Latihan Dalam Kumpulan.

Tujuan LDK ialah. . . .
|
|
|
cuba fikir sendiri !
c( :
|
|
|
|
a) untuk melatih kita berkomunikasi.
b) b'kerja dalam kump. * ala 'teamwork' tu. 
c) korang fikir lha sendiri. ke ke ke~

Korang tak boring ke? aku boring lha , so apa lg kan jum tgok pic kiteorang !
Ini lha saya n ex-roommate . Cer teka mana saya ?
da tahu , Diammm !


Ini kami sekumplannnn. Saya tukang ambil gmbar. ! agak2 bole jadi photographer ta?

Saya paling tinggi !
say what2.
yeahahhhhh.
ke ke ke~

Ini lha Facilitator saya. !
of course sebelah dia adalah saya kann.


Ini waktu dia soh lukis gmbar yang mgambarkan diri kita !
so I apa lagi kann describe lha pkra y negative n positive pasal diri saya !
alamak, kantoi plakk kann.


  






video

Ini waktu yang kena cakap sayang,sayang,sayang,sayang,sayang !
ahahah.
comei kott group sayaa,

Before saya mintak diri, maaf lha kalau korang tak berkenaan dgan blog saya ini.
*Macam aku kesah !
Anyway, tq for visit my blog.
Maaf entry ta best ponn.
See u around !
bye2, adios, matta ne n Assalammualaikum.

Thursday, 3 January 2013

First Love ? Can U Imagine ?

Assalammualaikum and Hi,

Today I want to share with you about something.
first love?
Sape pernah?
Put ur nose up
*well, i just kidding
 ok , gimme five.
 We are same ! 

Saya pernah m'galaminya.
mmm, sedih ceritanya .
Nak dengar?
tak boleh sebab saya taip bukan letak video kat sini.
huhu, lawak?
Jum gelak sesama !

ok la, stop right here.
sekarang cerita pasal first love.
saya pernah ada waktu form 5, tak silap bulan 3 kot.
Saya suka kat dia sebab dia ada passion bila buat something.
lagi2 bila dia main futsal.
Now I Lost Contact With Him.
Saya sayangkan dia tapi dia maybe bukanlah yang terbaik buat saya.
Tak boleh cerita lebih2 nanti kantoii la.
kann3.

Itu je ye. Sory. nak tao lebih2 kena jad best friend dlu ok.
so sape2 yang pernah kena reject or apa ke , jgan risau ok
sebabnya . .
|
|
|
|
|
1) Kita masih ada Allah S.W.T ,family and of course friend.
2) Anggap dia bukan lha jodoh yang terbaik buat kita.
*In Shaa Allah ada lebih baik yang menunggu kita.
3) Jangan anggap bila kita hilang dia kita hilang segalanya.
4) Most Important, jangan pernah tinggal solat dan rajin2 la baca qoran.
sebabnya laki yang baik untuk perempuan yang baik.
In Shaa Allah,
Mudah-mudahan u all dapat yang the 'best ' oke.

Thank You For Visit My Blog !
Bye2, Adios and Assalammualaikum.
Sleep Tight , Friend :)(:

Wednesday, 2 January 2013

Bad News :(): Good News :)(:

Assalammualaikum and hello,hello, hello :-)

Hari ini kelas bel tak ada ! punya lha excited mai awal nak chop tempat lha kann. Sedih class cancel :(
*sedih ke gembira ini?
*hanya Allah jela yang tahu kann.
 
Hari ini nak kongsi bad news :((, jom nangis ramai2. !
Ok lha sebenarnya gini after balik dari koko kan, ain dapat rasa symptoms2 bak kata Doc. Shahkira Pathi dalam blog dia 'Sinopsis Harian' memey ada lha kann.

Firstly,mmm. saya demannn. Sedih sgat. Da lha kepala pening , Ta ad selera nak mkan. so saya keputusan beli roti jela. N then pas habis basuh baju tu kann saya ponn apa lagi lha ambil keputusan nak tito sekejap je.

Pas bangun tros pergi bilik kawan yang terletak betul2 sebelah kann, minta bam. 
pastu deman ponn dah mula kebahh.
Kenapa saya tak minta panadol?
sebabnya
|
|
|
|
|

I hate medicine !
yakss, rasa dia pahit but I not afraid to see doc ok. !
Pastu g bilik roomate dlu. Pas layan adam n hawa apa lagi kann Setia Hujung Nyawa!
Histeria kami dibuatnya. Best2, 
Ok lerr berbalik ceta demam tadi, malam tu jgak ler kebah kann.
Saya kalau deman , kena sleep pastu In Shaa Allah elok.
ta perlu lerr makn ubat2 ini.
dah lha kalau makn sebiji ubat , satu botol air mineral besar tinggal separuh.
Plis *jgan bayangkan. buruk oke.
Ubat tu seolah2 masih kat tekak sya.
sbb tu saya tak suka ubat !
Tapi kann, tapi kann
rasa macam nak demam balik :'(

Secondly, hari ini malang uat saya oke. Waktu nak keluarkan Lappy saya n then ambil bateri yang kat atas almari. dah lha tinggi, saya tak smpai. Last2, bateri lappy jatuh betul2 ats kaki kiri saya. Apa lgy lha kn menjerit perlahan .
sakit sgat. Lebam oke . kena plak tu kat urat kann.
Good new is saya masih boleh berjalan pergi kelas even sakit.
Ta perlu ponteng.
syukur alhamduillah :)

Oke lerr tu je nak kongsi. Korang, doakan saya cepat sembuh oke. N most important tak perlu telan2 ubat. eiiiiyaksssss.
anyway, terima kasih sudi2 singgah blog saya.
Bye, syang korang ! adios, Assalammualaikum

Tuesday, 1 January 2013

3 request

Assalammualaikum and Hi,

Hari ini nak share sikit pasal 3 Request !

Tiga benda yang saya memang nak buat waktu cuti mid sem !

|
|
|
1) Nak masak ikan siakap masak stim !
2) Nak uat muffin macam dalam utube !
3) Nak bljar cara2 uat coklat !
|
|
|
Firstly , buat 'Siakap Stim' . Serious sedap ! tak tipu >_<
Nak masak ikan ini lagi senang than uat muffin !
ini picnya :)
Jemput2 lha tgok
Ini saya masak ok ! delicious tak? nak ? P sentuh kat screen.


Secondly, Uat muffin. Tak perlu lha nak upload coz fail oke.
Sedih sangat sebab rasa dia first, Pahit. Second, rasa Apam balik. Third, Rasa cekodok.
Paksa kawan2 saya makan. Cian diaorang kann. Nmpak riak muka dorang !Thank you to Alin, Ila, Ara, Mira, Murni, Pida, Ila n of course tak lupa to Abe long 'Amerul Nazren' and Halim.
Sorry tak sedap n pksa korang mkann. Anyway, my sibling of course. Makn dalam keadaan terpksa.

Nak cerita skit lha kan, before that jgan gelak oke !
Kan ain uat muffin before that pernah gak uat tapi berlainan cara.
N then adik perli cakap kena cari suami yang pandai bab2 pastry ni.
Mood : sedih :(
Anyway, tgok abih tdy ok lerr tu kann.
Jangan sedih2 ok. Fighting, Sekurang2nya mcuba kann.

Third, Belajar uat coklat. Maniss kooooottt.
kesiann kwan2 saya. Anyway, dorang mkan smpai abis lhaa.
Syukur Alhamduillah.

Ok lha tu je nak cerita !
thanks for visit my blog <3 <3 <3
bye2,Adios n Assalammualaikum :)(: